Som ett BB

Puppylove

Så äntligen, efter att ha väntat ända sedan dan före dan så kom julklapparna. Små svart-vita paket prydligt inslagna i små fosterhinnor.

Nja prydligt och prydligt, egentligen ganska kladdigt och dant enligt Kennel-Husse. Hursom, alltmedan ballongmagen pyste ihop så växte högen med små paket i valplådan.

Kl 04.00 bestämde sig vår prinsessa för att nu är det dags. Matte är ju typen som sover när hon sover, men Husse kan man alltid väcka när man behöver någonting. Det kan vara vad som helst, gå ut och kissa, ett glas vatten, hjälp att komma upp i sängen, eller som inatt, någon som talar om för dig hur duktig du är när du föder valpar.

Nu har ju inte Husse gjort sig känd som expert på valpfödslar så han väckte Matte som efter lite mumlande fixade iordning det lilla BB:et. ”Det kan ju ta flera timmar” sa Matte och kort därefter ploppar första svart-vitis fram.

Vid 10 snåret når valpningen sitt slut till mamma Pippis enorma lättnad, hon var ordentligt trött vid det laget. Att bära på en jätteballong till mage var inte precis den bästa uppvärmningen.

Så här långt är allt bra i lådan, Pippi och valparna har funnit sig tillrätta och nu väntar den första och nervösa veckan. Händer det något med valparna så händer det oftast under första veckan. Inte för att man kan pusta ut sedan, men för varje dag som går så känns det lite säkrare. Så nu håller vi tummar och tassar och tår för att vår små Pippiprinsessor och Pippiprinsar utvecklas och håller sig vid god vigör 🙂

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *