Lång vecka

Efter en lång arbetsvecka så gick helgen i jakt och jaktträningens tecken. Annica har skött hem och valpar medan jag jobbat på annan ort hela veckan. Väl hemma blev det knappt att hinna packa upp innan det var dags dra vidare.

Först jaktträning i Långtöra, en väldigt bra träning där Lego kom framåt med de saker som behöver lösas med henne innan start på Fieldtrail eller A-prov. Hem och vända och iväg på jakt i Danmark. Trots regn och kyla så är jakterna alltid dejliga där nere med goda skratt och en härlig gemenskap.

Lego gör en riktigt bra jakt och sköter sig om inte helt perfekt så i alla fall riktigt bra. Några plumpar i protokollet men inga som gjorde henne till sämre jakthund och vi körde oss av plumparna. Nu vet jag när risken är stor för att hon ska knalla, jag vet att jag måste träna på att röra mig så att hon inte tar varje tecken som ett sändkommando. I övrigt låg hon bra i hand och var mycket mer styrbar än tidigare. Träning ger resultat. Som alltid.

Det värmer gott att vi svenskar som var där fick beröm av jaktledaren för vår höga kvalitet på viltparaden.

Söndagen blev nästan vilodag, förmiddagen ägnades åt att träna en valpköpare och på eftermiddagen körde vi jaktlydnad. Ibland är det bästa med hundaktivitet att se människor utvecklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *